TXTCORRECT
DIENSTEN
WERKWIJZE
PORTFOLIO
CONTACT

Pagina DIENSTEN
DIENSTEN
Naar pagina TXTCORRECT, tekst- en communicatiebureau
TXTCORRECT

 

 

Naar pagina WERKWIJZE
WERKWIJZE

 

 

Naar pagina PORTFOLIO
PORTFOLIO

 

 

Naar pagina CONTACT
CONTACT

 

 


WEBCOMMUNICATIE • WEBDESIGN • COMMUNICATIE TEKSTEN  BOEKEN • GRAFISCH TRAJECT

   
 

Teksten geschreven op de doelgroepTeksten met een pakkende inleidingTeksten met een duidelijke tekstopbouwTeksten geschreven in heldere taalTeksten met het passende genre
 

  

 

Teksten

Een tekst is nog steeds het middel om boodschappen over te brengen. U levert het onderwerp aan en om uw tekst zo effectief mogelijk te maken, bekijken wij samen met u de mogelijkheden. Wat is uw doelgroep? Welk genre past het best bij uw onderwerp? Welke stijl handhaven we? En welke invalshoek nemen we? De antwoorden op deze vragen is het uitgangspunt bij het schrijven van uw teksten.

Bij een specialistisch vakgebied zoeken wij de redacteur die weet waar u over praat en deze informatie kan vertalen naar een goede tekst. Zodat tXtcorrect u die tekst aanbiedt die oplevert wat beide partijen willen. Een tekst die de lezer vasthoudt tot de laatste zin.

tXtcorrect gebruikt in teksten verschillende technieken om zo het beste resultaat te boeken. Enkele technieken zijn:

  • doelgroep gericht schrijven
  • een inleiding die de lezer in de tekst trekt
  • vasthouden van de lezer door gebruik van een duidelijke opbouw in de tekst
  • het gebruik van heldere taal en correcte spelling
  • het kiezen van juiste genre bij de tekst

Doelgroep

Doelgroep

De doelgroep die u voor ogen heeft bepaald het niveau van de tekst. Zowel de lengte van de tekst als het taalniveau maar ook de opbouw. De redacteuren van tXtcorrect weten precies welk niveau bij welke doelgroep past. 

 


Inleiding 

tXtcorrect gebruikt meerdere technieken om de lezer vast te houden. Een inleiding op de tekst is daarbij belangrijk. Een goede inleiding trekt de lezer de tekst in. Hij prikkelt en verleidt de lezer om verder te lezen. De redacteuren van tXtcorrect maken de lezer het hof door gebruik te maken van:

  • een originele invalshoek                                                 
  • creatieve woordkeuzes                                                  
  • nieuwe informatie                                                       
 

Tekstopbouw

Een lezer haakt snel af als de tekstopbouw niet deugt. Tekst van tXtcorrect neemt de lezer aan de hand mee door de tekst in te delen in duidelijke alinea's en gebruik te maken van heldere topische zinnen. Daarbij hanteert tXtcorrect een duidelijk en helder taalgebruik.

 

Heldere tekstopbouw

 .
Helder en duidelijk taalgebruikHelder en duidelijk taalgebruik

Uw teksten worden geschreven op B1 en B2 niveau. Vakjargon en ‘moeilijke’ woorden vermijden wij daar waar het kan. Wij houden onze zinnen kort en overzichtelijk zonder in de Jip&Janneke-toon te vallen. Uw tekst komt professioneel over en uw doelgroep begrijpt uw boodschap.

 
  Genres

Het juiste genre passend bij het onderwerp maakt de tekst sprankelend en lekker om vlot door te lezen. Het houdt de lezer vast. De redacteuren van tXtcorrect weten welk onderwerp bij welk genre past en hebben jaren werkervaring met het schrijven van alle soorten genres teksten.